Netradicinėje technologijų pamokoje „Sveikatai palanki mityba“ lektorė dr. Inga Kepalienė iš Vilniaus kolegijos septintokams ne tik priminė sveikos mitybos principus, bet ir supažindino su maisto technologo specialybe.  

„Buvo puiki galimybė pamatyti video medžiagą apie vaisių, uogų ir daržovių liofilizavimą (naujos technologijos džiovinimo būdas šaldant),“ – pasakoja svečią į pamoką pasikvietusi dailės ir technologijų mokytoja Emilija.  

Dalinamės septintokų refleksijomis po netradicinės pamokos: 

„Labai patiko ši pamoka. Buvo įdomu klausytis apie sveiką mitybą. Sužinojau naujų receptų ir daug lengvų būdų pasigaminti gardžių užkandžių“. 

„Man patiko, nes sužinojau daugiau apie mitybą, apie liofilizuotus vaisius ir daržoves. Patiko, kad pasidalino įdomiais receptais, kuriuos sukūrė studentai“. 

„Labai norėčiau nuvykti į vedėjos minėtas dirbtuves ir pabandyti liofilizuoti su aparatu uogas ir vaisius“. 

„Tikrai buvo įdomu sužinoti kaip pačiam namuose galima pasidaryti sveikų, o, svarbiausia, nekenksmingų saldumynų“.